vrijdag 23 november 2007

Aandacht

Floris is onze stilste huisgenoot. Onze zwart-witte kater van vijf jaar zwerft over het algemeen een beetje stilletjes door het huis of over straat en laat zich eigenlijk alleen verbaal horen als er ergens een deur open moet (er zijn katten zat die dat zelf kunnen, maar die van ons is er te dom of te lui voor). Ook omdat onze jack-russel Moos vaak wat al te enthousiast met hem wil spelen, laat Floris zich niet zo vaak in de woonkamer zien. In huis is de trap, de hal en de zolder zijn domein. Zijn etensbakje en snoepbakje hebben we ook maar op de trap gezet, om te voorkomen dat de hond het verorbert.

Omdat Floris zo stil is besteden we soms ook wat minder aandacht aan hem. Zo komt hij er met enige regelmaat midden in de nacht achter dat we vergeten zijn zijn snoepbakje bij te vullen. Dat laat hij ons dan graag even weten. Het lege plastic bakje krijgt dan een zwieper, waardoor het met veel kabaal op de plavuizen vloer in de hal belandt. Ook vannacht weer zat ik om een uur of 3 rechtop in m'n bed met hartkloppingen (terwijl de rest overigens doorsliep..).

Maar op zich is het wel goed hoor, dat-ie af en toe wat aandacht vraagt. Zo vergeten we tenminste niet om voor hem te zorgen. Nu gooit hij alleen z'n snoepbakje van de trap, maar je moet er toch niet aan denken wat hij zou doen als hij vond dat we de kattenbak niet vaak genoeg verschoonden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten